Catedra Autovehicule Rutiere face parte din Facultatea de Transporturi a Universitatii Politehnica din Bucuresti, in cadrul careia asigura pregatirea de ingineri prin cursuri de lunga durata si prin cursuri de studii aprofundate, precum si pregatirea prin doctorat.

Absolventii specializarii Autovehicule Rutiere au competente in conceptia, constructia si exploatarea autovehiculelor rutiere, trafic si siguranta circulatiei, managementul transporturilor, legislatie in transporturi, sisteme inteligente de transport etc. Echilibrul intre pregatirea fundamentala, tehnica generala si de specialitate a creat posibilitati de afirmare a profesionalismului absolventilor facultatii si in alte sfere ale activitatii economico-sociale: administratie publica, asigurari, comert, publicistica, expertize tehnice etc.

Calitatea pregatirii profesionale in concordanta cu cerintele pietei fortei de munca face ca marea majoritate a absolventilor facultatii sa isi gaseasca loc de munca in scurt timp de la incheierea studiilor.

 

Splaiul Independentei nr. 313, sector 6, 060042, Bucuresti, ROMANIA

Telefon: +4021 4029549  Fax: +4021 4029548